Thursday, May 30, 2013

menge-check rayuan ubah keputusan muet

salam semua

ha hari ni ais bangun lambat, sebab tidur lambat hehehe
seperti hari-hari yang sebelumnya..

so bangun bangun tadi tengok handphone baru teringat nak call
penolong pendaftar
ais rasa penolong pendaftar ni macam orang yang uruskan upu
"mendaftarkan" mana kita nak pergi lepas spm/ asasi/ diploma camtu la
so in this case it is for uitm students maybe

so untuk call pejabat penolong pendaftar nombornya adalah

03- 55444121/ 03-55444122

so tadi ais terus la pegi telefon nombor tu

then tak dapat sambung
pegi no 2 tu pun sama

so ais try lagi sekali no yang pertama then dapat

pastu ais tanya la "ini pejabat penolong pendaftar fakulti undang-undang ke?"

lepas tu dia kata telefon 03-55444126

lepas tu ais call la no tu then dapat

ais tanya la benda yang sama- "ini pejabat penolong pendaftar fakulti undang-undang ke?"
then dia kata ya..
pastu ais tanya "boleh tak nak check keputusan rayuan muet dah sampai ke belum?"

then dia kata: untuk check keputusan rayuan muet tu call -
03- 55444156

perasaan ais: taknak menyirap lagi kot. berapa banyak no da~

then dapat. lepas tu ais tanya la:  "ini pejabat penolong pendaftar fakulti undang-undang ke?"
pastu dia kata YA
then dia tanya Nama.

Ais bagitau la nama ais
then-- alhamdulillah la dah sampai surat tu.
pastu ais tanya kan raffiq punya, kawan ais yang beria-ia nak suruh orang teponkan
pastu ais sebut je nama kawan ais lagi sorang-muzammil nama dia
lepas tu orang tu kata "eh ramai nya awak check kan?"

pastu ais "HEHE" jelah.
dan dua budak ni surat diorang pun dah sampai..

so as a conclusion-
just call je  03- 55444156 terus kalau nak check keputusan rayuan muet,
*nak check dah sampai ke belum tau!
bukan upu dah dapat ke belum hehe
and rasanya *call la waktu office hour :)

tu je ais nak bagitau, wasalam :)

p/s: pastikan korang taip 03 masa dail tu and pastikan no 5 dan 4 pada jumlah yang betul, peace!

Tuesday, May 7, 2013

ricky kim on rm 144

i was just watching running man ep 144 and it was hilarious.

and the guests of the infamous variety show were cha in pyo (actor), ricky kim (im not sure but i saw him a lot in variety programs), and seo jang hoon (a former national basketball player for south korea)

im not usually writing about running man although it is my favorite but

hehe

i was a little bit starstruck by ricky kim- and he is also one of my favorite in dream team

he is so humble and sporting
and shows a great sportmanship as when jaesuk
managed to throw his shoes on the stairs right on the yellow heart shape

he was the first one to hug him-- like he always does to his teammates on dream team

and i really love how he helped jong kook
to stay sit on the bench until the time is up..




by this they are to obtain the first order to entitled for ddak ji king

watch running man ep 144 to see who won the title! :)