Saturday, February 25, 2017

SUPP paper

Ok cut to the chase, mengenai supp paper ni, kertas ni adalah kertas suplementary untuk student yang fail tapi nak pendekkan masa sebab kalau tak ada supp paper ni engkorang kena stay for another whole semester for the subjek yang engko fail. Nama pun '"suplementary" ofkos la purpose dia untuk suplement kan bebenda kurang kan so macam back up la untuk orang yang tercicir sedikit macam contohnya aku

Ok aku ni budak undang- undang and sem 6 lagi, walhal orang-orang yang masuk saing dengan aku baru lepas sem 7. Aku ni boleh dikatakan cerdik oleh orang sekeliling aku tapi aku punya pemalas macam hanat ko tau. Pemalas nauzubillah kadang-kadang aku pun takut dengan aku punya "tak give a fak" punya prinsip hidup. So senang cita aku banyak gila fail paper yang boleh dikatakan bukan sebab aku ni bodoh sangat tapi sebab pemalas nok arom.

So aku dah kena basuh dengan bapak aku supaya study betul-2 masa duduk sem sangkut ni. Macam ni, aku tak tau dengan budak kos lain tapi kos undang-undang uitm ni lain macam sikit sebab kitorang ada sem sampai 8, tapi kitorang kena lepas semua paper before tahun akhir dat means before masuk sem 7 (+8) by 6th sem ko mesti lulus semua paper by hook or by crook. So kengkawan yang cerdik semua dah syok belayar gi sem 7 aku duk tersekat kat sem 6 setengah. Biasanya supp paper ni hanya untuk graduating student tapi tulah kos kitorang unik sikit and senate of the university has passed that students from part 5 and 6 from the law faculty are able to sit for supp paper.

Yang menariknya tu, pada tahun 2017 ni la baru fac undang-undang uitm buat supp paper ni. Aku pun dah terdesak dah sebab haritu aku bangun lambat then fail ah. So kan dah kena basuh dengan ayah aku tadi so aku NAKKK GILA lepas sem ni WOI. so aku tak tau la doa sape makbul tapi syukur gila supp ni ada.

So in the next posts aku akan cerita pasal

registration

apa jadik kalau tak register before closing date

k salam

No comments:

Post a Comment

spill out your thoughts here :)